Hoezo te oud?

50-plussers en hun positie op de arbeidsmarkt: een wegwijzer bij orienteren en solliciteren

Ad Morenc

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hoezo te oud?

paperback/ gebrocheerd: € 16.90

ISBN: 9789079578122, 120 blz., September 2009
Formaat: 22.5 (h) x 15.1 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 207 gram.

Uitgever: Parthenon

redactie: Marga Haas

beschrijving

EEN WEGWIJZER BIJ ORIËNTEREN EN SOLLICITEREN

(Blurb:) Scherpe waarnemingen en heldere analyses, met de nodige dosis humor. Over het lot dat ons kan treffen vanaf ons 50ste jaar. - Ed Nijpels

‘HOEZO TE OUD?’ is een wegwijzer bij oriënteren en solliciteren voor 50-plussers. Het biedt praktische adviezen, tips & trucs, en beschrijft ook de valkuilen op weg naar een nieuwe baan, een eigen bedrijf of andere zinvolle tijdsbesteding op oudere leeftijd.

Het boek is geschreven in de vorm van een gesprek met de baanloze 50-plusser. Realistisch en confronterend, maar ook met humor en mededogen. Want 50-plussers die hun baan verliezen komen terecht in een nieuwe wereld. Terugkeer naar werk is moeilijk en soms onmogelijk. Ook kunnen nieuwe dingen een rol gaan spelen, zoals fysieke slijtage en financiële zorgen. Bedrijven staan vaak afkerig tegenover een oudere werkzoekende, ook omdat deze het solliciteren op leeftijd verkeerd aanpakt. Er zijn allerlei blokkades, zoals onnatuurlijke gezagsverhoudingen, generatiekloven en onrealistische salarisverwachtingen.

Ad Morenc, die als arbeidsdeskundige al 20 jaar werkzoekende ouderen begeleidt, laat zien hoe het wél kan: een nieuwe baan en een zinvolle toekomst vinden door zorgvuldig en goed voorbereid te zoeken en te solliciteren. Wie als 50-plusser een baan zoekt wordt door ‘HOEZO TE OUD?’ meteen op het goede spoor gezet.

Ook werkgevers die hun personeelsbeleid ’50plus-proof’ willen maken, vinden alle belangrijke informatie daarover in dit boek. Door de vergrijzing en het tekort aan jong personeel worden zij gedwongen hun personeelsbeleid aan te passen aan de grote en rap groeiende groep werkzoekende babyboomers. Vooroordelen over hun inzetbaarheid worden weggenomen en waar aanpassingen op het werk of aan het arbeidscontract noodzakelijk zijn, bespreekt ‘HOEZO TE OUD?’ de mogelijkheden en regelingen. Ook de sollicitant kan daarmee zijn voordeel doen tijdens een sollicitatiegesprek. Verder bevat dit boek onmisbare kennis voor uitkeringsinstanties en re-integratiebureaus, die medioren begeleiden naar nieuw werk, en voor uitzendbureaus die bemiddelen in 50-plussers.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.