Belangrijke zaken eerst

10 aanraders

Pieter Diehl

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Belangrijke zaken eerst

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079564989, geïllustreerd, 96 blz., April 2013
Formaat: 21.1 (h) x 14.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 163 gram.

Uitgever: Convoy Uitgevers BV

serienaam/reeks: TIBtools

beschrijving

Onze dagelijkse drang om prioriteiten te stellen, wordt gekarakteriseerd door het contrast tussen twee belangrijke instrumenten die ons richting geven: de klok en het kompas. De worsteling ontstaat wanneer er een kloof is tussen klok en het kompas. Dat gebeurt als de dingen die je doet geen bijdrage leveren aan wat voor ons belangrijk is.

Sommige collega's voelen zich opgesloten en overladen met werk. Zij reageren altijd op crises, hebben het gevoel dat hun leven wordt geleid door anderen en komen niet tot de dingen die echt belangrijk zijn. Ze genieten dan ook niet van wat ze wel willen en doen. Anderen voelen zich verward en hebben werkelijk geen besef meer wat hun eigen 'prioriteiten of die van de school zijn. En de IB'er krijgt doorgaans het meeste op haar bord.

In 'Belangrijke zaken eerst' geven Pieter Diehl en Jacques van den Born in een aantal stappen aan hoe je prioriteiten kunt stellen en de juiste balans vindt tussen werk en privé. Zoals gebruikelijk bij TIB met allerlei praktische tips, veel voorbeelden, checklists en handige samenvattingen.

Organisatieadviseur Pieter Diehl begeleidt besturen, directeuren en teams in het proces van visie, strategie en uitvoering. Opbrengst: professionalisering teams en resultaatgericht leiderschap.

Jacques van den Born is directeur passend onderwijs en zelfstandig gevestigd onderwijsadviseur en orthopedagoog. Daarnaast is hij redactielid van TIB, Tijdschrift Intern Begeleiders en mede auteur van de TIBtool 'Coach opbrengstgericht'.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.