Praktische Bedrijfsadministratie

A.J. van Aken; A. Bosch

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 39.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079564880, 340 blz., August 2013
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 720 gram.

Uitgever: Convoy Uitgevers BV

beschrijving

Dit boek is geschreven voor het vak 'Journaalposten' van de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA).

Uitgangspunt is het nieuwe examenprogramma dat vanaf 1 januari 2013 van kracht is. Het boek dekt niet alleen volledig het nieuwe programma, maar geeft ook een inleiding op het functioneren van de financiële administratie bij het gebruik van een ERP-pakket. Met gepaste trots kan worden gezegd dat dit het eerste Nederlandse boek over bedrijfsadministratie is dat de essentiële verschillen tussen het traditionele boekhoudpakket en een ERP-pakket in deze uitgebreide vorm behandelt.

De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie heeft altijd al voorop gelopen als het gaat om vernieuwingen binnen het vakgebied. Met het nieuwe examenprogramma heeft de opleiding bewezen nog altijd toonaangevend te zijn als het gaat om de aansluiting met de moderne beroepspraktijk. Dit boek, geschreven door auteurs die beiden deel uitmaken van de examencommissie MBA, biedt kandidaten een uitstekende voorbereiding op het examen en een goed inzicht in het voeren van een financiële administratie in de huidige gedigitaliseerde wereld.

Een opgaven- en uitwerkingenboek maken deel uit van deze methode.

Over de auteurs

A.J. (Antoon) van Aken is als docent bedrijfseconomie verbonden aan de opleiding Accountancy van de Hogeschool voor Economische Studies in Amsterdam. Hij doceert daar onder andere boekhouden, management accounting en management control. Daarnaast heeft hij een aantal modules ontwikkeld over de werking van een ERP-pakket en maakt hij sinds 2009 deel uit van de projectgroep Standard Business Reporting bij de Hogeschool van Amsterdam.

A.G.M. (Albert) van den Bosch is werkzaam als registeraccountant bij de Rijksoverheid. Tevens is hij als docent verbonden aan de accountancy (RA) opleiding van Business Universiteit Nyenrode. Hij doceert daar onder andere comptabele aspecten management accounting en financial accounting.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.