God ontmoet God

de verbinding die het geheim van ons leven onthult

Janosh

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
God ontmoet God

paperback/ gebrocheerd: € 17.90

ISBN: 9789079482078, 350 blz., March 2021
Formaat: 21.1 (h) x 13.5 (b) x 3.4 (d) cm. Gewicht: 456 gram.

Uitgever: Arc of Books uitgeverij

bewerkt door: Benjamin van der Sluis

beschrijving

Als bewustzijnskunstenaar Janosh in Siberië is en merkt dat hij vastloopt in zijn missie - mensen helpen om spiritueel te ontwaken - doet hij wanhopig beroep op zijn gids Saïe. Communicerend via schrift begint hij aan een dialoog die hem een jaar lang volledig zal beheersen. Een dialoog waarin Janosh de belofte krijgt te zullen ontdekken wat pure goddelijkheid is en hoe hij dit ten volle kan ervaren.


Als de dialoog tussen Janosh en Saïe overgaat in een meeslepend verhaal over een onderdrukte vrijheidsstrijder, neemt de verwarring bij Janosh toe. Wat is de bedoeling van dit verhaal? Waarom is het belangrijk? Met de opdracht om geen vragen meer te stellen maar zich over te geven, laat Janosh zich verder leiden. Het verhaal springt over op een ander verhaal. Eentje met een gesplitste realiteit: die van mislukte schrijver Christiaan en die van ambitieuze architect Sebastiaan. De twee mannen leven elk hun eigen leven, op een ander continent, en worden door kwaad toeval gelijktijdig uit hun veilige bestaan gerukt. Verschillende personages verschijnen ten tonele en sturen de mannen in de richting van spirituele ontdekkingen en complotten.


Ondertussen merkt Janosh dat de verhalen steeds meer samenkomen en dat fictie en realiteit door elkaar heen beginnen te lopen. Het is alsof hij iets beschrijft dat werkelijk plaatsvindt, in dezelfde tijd op dezelfde plekken. Pogingen om grip op het verhaal te krijgen mislukken. Saïe blijft herhalen dat de antwoorden zullen komen en dat Janosh geduldig moet zijn. Maar dat geduld wordt ernstig op de proef gesteld als Janosh merkt dat de routes van Christiaan en Sebastiaan steeds vaker zijn eigen pad kruisen. Diverse synchrone gebeurtenissen duiden op een ontmoeting die aanstaande is. Een ontmoeting die voorbestemd lijkt te zijn, maar tussen wie? Zullen Christiaan en Sebastiaan elkaar tegenkomen? Zal Janosh zijn eigen personages ontmoeten? Wat hebben de verhalen van Saïe met elkaar te maken? En wat is de goddelijkheid die plaatsvindt als twee ziels-delen elkaar weer vinden?

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Janosh is naast digitaal kunstenaar ook een begaafd healer.
Hij heeft duizenden privé-sessies gegeven, in binnen- en buitenland. Daarin werkt hij samen met zijn gidsen en past hij een eigen techniek toe om mensen versneld bij hun spirituele kern te brengen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.