Symbolen in de Zohar

De mystieke traditie van het jodendom

Friedrich Weinreb

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Symbolen in de Zohar

gebonden: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079449187, 192 blz., December 2020
Formaat: 21.8 (h) x 14.1 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 380 gram.

Uitgever: Quintessentia

vertaald door: Ben Verschoor

beschrijving

“Symbolen in de Zohar” is een boeiende reeks van opstellen, waarin Friedrich Weinreb diverse thema’s bespreekt in de Zohar, het belangrijkste werk uit de joodse mystieke traditie.

Weinreb laat opnieuw zien dat de oude joodse overlevering veel diepzinnigs en zinvols te zeggen heeft over het leven van de moderne mens. Wie de symbolentaal van Bijbel en traditie verstaat, ontdekt tot zijn verrassing dat de boodschap die eruit spreekt inderdaad een eeuwigheidswaarde heeft.

Steeds weer blijkt dat elk verhaal, elk thema, direct betrekking heeft op ons eigen dagelijkse leven. Daarmee is, zo betoogt Weinreb, de Openbaring een tijdloos geschenk van God, dat richting geeft aan ons leven.

Verrassende onderwerpen komen aan bod, waaronder de namen van God en hun betekenis voor vandaag, de zin van de kleuren, van kleding, van vuur en de diepere betekenis van de boom van het leven als symbool voor ons eigen leven.

Friedrich Weinreb (1910–1988) heeft in een omvangrijk œuvre de wereld van de joodse mystiek uitgelegd aan de mens van deze tijd. Uitgaande van de overtuiging dat er in de Bijbel en in de joodse overlevering een oud weten is bewaard, zoekt hij naar een vaste leidraad die de mens op zijn weg door deze wereld houvast kan bieden.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.