God ervaren

De Bijbel als innerlijke beleving

Friedrich Weinreb

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
God ervaren

gebonden: € 17.50

ISBN: 9789079449125, 104 blz., February 2019
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 267 gram.

Uitgever: Quintessentia

vertaald door: Martin Baasten

trefwoorden: bijbel jodendom joodse mystiek kabbala mystiek weinreb

beschrijving

In “God ervaren” beschrijft Friedrich Weinreb hoe de mens van vandaag de Bijbel zo kan lezen, dat de verhalen direct tot hem spreken. Niet in de zin van morele voorbeelden of als interessante vertellingen uit de oudheid, maar als een symbool van ons eigen leven. Hoofdgedachte is dat elk verhaal iets te zeggen heeft over wie de mens wezenlijk is en welke opdracht hij in dit leven heeft.

Op grond van de joodse overlevering kunnen we de Bijbelverhalen innerlijk beleven. Zo beschrijft het scheppingsverhaal eigenlijk geestestoestanden in onszelf. En wat betekent het dat de mens naar het beeld en de gelijkenis van God geschapen is?

Zo krijgt de lezer een reeks Bijbelverhalen in een nieuw licht voorgeschoteld. De oeroude overleveringen uit de joodse mystiek hebben nog steeds een boodschap voor de moderne tijd.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Friedrich Weinreb (1910–1988) heeft in een omvangrijk œuvre de wereld van de joodse mystiek uitgelegd aan de mens van deze tijd. Uitgaande van de overtuiging dat er in de Bijbel en in de joodse overlevering een oud weten is bewaard, zoekt hij naar een vaste leidraad die de mens op zijn weg door deze wereld houvast kan bieden.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.