Circus

een bevlogen passie

Arthur Hofmeester; Mike Leegwater

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Circus

paperback/ gebrocheerd: € 16.90

ISBN: 9789079399628, geïllustreerd, 120 blz., December 2014
Formaat: 20.0 (h) x 20.0 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 398 gram.

Uitgever: Pharos Uitgeverij

serienaam/reeks: Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed

beschrijving

Circus is meer dan alleen de show. De weg van een circusartiest is lang en zwaar, een programma maken gaat niet vanzelf. Wij nemen u mee achter het rode gordijn. Onze tocht gaat verder naar festivals voor het nieuwe circus. We stoppen bij de Rijdende school voor circuskinderen. En we
komen binnen in de kantoren van enkele circusdirecteuren. Voel u aangespoord om een circusvoorstelling te bezoeken. Laat u betoveren!

Wij beiden zagen in onze prille jeugd een circus vlak bij ons huis. Als je de weg overstak, zag je de grote tent, woonwagens en caravans. Die geheimzinnige wereld was even plotseling verdwenen als
ze was gekomen. Het circus van Jos Mullens stond bij wijze van spreken in de achtertuin van Arthur Hofmeester in Amsterdam. En Mike Leegwater keek in Beverwijk vanuit zijn slaapkamerraam naar de tent van circus Holiday. Nu delen we onze passie voor het circus in de redactie van Circusmagazine De Piste.
Die circussen uit onze kindertijd bestaan al lang niet meer. Circus is een cultuurvorm die volop in beweging is. Niet alleen komen er nieuwe circussen bij, ook het genre is continue in ontwikkeling.
Ons land kent inmiddels twee circus hbo's. Tegelijk bloeit het winter- en kerstcircus.


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.