Open de deur van het gedicht

Stefan Hertmans; Peter Hertmans

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Open de deur van het gedicht

overig audio: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079390588, October 2019
Formaat: 25.1 (h) x 14.1 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 89 gram.

Uitgever: Rubinstein

beschrijving

De Vlaamse auteur Stefan Hertmans (1951) is in Nederland vooral bekend als romancier, zeker sinds hij met de prachtige autobiografische roman Oorlog en terpentijn de AKO Literatuurprijs en de Gouden Boekenuil Publieksprijs won. Maar naast schrijver van romans, verhalenbundels, essays en theaterteksten, is Hertmans bovenal dichter. Samen met zijn broer Peter Hertmans brengt hij zijn gedichten op muziek. De gedichten zijn afkomstig uit de bundels Muziek voor de overtocht, Gedichten 1975-2005 (2006), De val van vrije dagen (2010) en Onder een koperen hemel (2018).

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)STEFAN HERTMANS is auteur van een omvangrijk literair en essayistisch oeuvre, waarvoor hij zowel in binnen- als buitenland vaak werd onderscheiden. Zijn roman Oorlog en Terpentijn, vertaald in 26 talen, werd onderscheiden met o.a. de AKO Literatuurprijs en genomineerd voor de Premia Strega en de Man Booker International Prize. De theatertekst Antigone in Molenbeek wordt volgend jaar geproduceerd door Toneelhuis
Antwerpen. www.stefanhertmans.be

PETER HERTMANS is jazz gitarist, componist en arrangeur. Als muzikant met
Europese faam heeft hij in diverse formaties gespeeld. Hij won in 2007 en 2018 de Sabamprijs voor jazz compositie en ook in 2018 de prijs ‘gebroeders Darche’ voor zijn oeuvre.
toelichtingJazzfenomeen en gevierd auteur brengen samen Open de deur van het gedicht uit.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.