Dichter bij de meester

Bart Vandekerkhove

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dichter bij de meester

overig audio: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079390557, December 2018
Formaat: 25.4 (h) x 14.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 87 gram.

Uitgever: Rubinstein

beschrijving

Een 19e-eeuwse West-Vlaamse rapper avant la lettre!

Guido Gezelle, de meest muzikaal vertaalde dichter van de Lage Landen, heeft zo zijn eigen 'Dead Poets Society'. Door zijn weergaloos gevoel voor ritme, rijm en klank, lijkt Gezelle soms een West-Vlaamse rapper avant la lettre.
Teksten en gedichten zijn bijeengebracht door auteurs die zich door zijn werk lieten inspireren. Gezelles eigen gedichten zijn op muziek gezet door klassieke en moderne componisten als Jules Van Nuffel, Remi Ghesquiere en Anna Lambrechts-Vos, Willem Vermandere en Cesare Palange. Ze worden vertolkt door Het ensemble Gezelle Gezongen met bekende melodieën en lichte jazzinvloeden.

Ode aan een van de grootste dichters van de Lage Landen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Guido Gezelle, de meest muzikaal vertaalde dichter van de Lage Landen, heeft zo zijn eigen ‘Dead Poets Society’. Door zijn weergaloos gevoel voor ritme, rijm en klank, lijkt Gezelle soms een West-Vlaamse rapper avant la lettre.toelichtingGuido Gezelle, de meest muzikaal vertaalde dichter van de Lage Landen, heeft zo zijn eigen ‘Dead Poets Society’. Door zijn weergaloos gevoel voor ritme, rijm en klank, lijkt Gezelle soms een West-Vlaamse rapper avant la lettre.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.