Dit is mijn hof

Chris De Stoop

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dit is mijn hof

overig audio: € -1.00

ISBN: 9789079390281, March 2016
Formaat: 25.3 (h) x 14.1 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 201 gram.

Uitgever: Rubinstein

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

De Hedwigepolder, de beroemdste polder van de lage landen, schrijlings op de Zeeuws-Vlaamse grens, moet en zal onder water worden gezet. Deze polder is symbool geworden voor het oude boerenland dat moet wijken voor nieuwe natuurgebieden. Dit raakt de bevolking diep in de ziel.

Schrijver Chris de Stoop, boerenzoon uit de streek, keert terug naar de ouderlijke hoeve, die van de ene op de andere dag leeg is komen te staan. Terwijl hij de boerderij bestiert, ziet hij hoe het landschap om zich heen verandert. Hij is zo iemand die nog in vervoering kan raken van een mooi gevormde koe. Hij kan nog lyrisch worden over een versgeploegde akker. De auteur ziet om naar het boerenleven dat het land maakte tot wat het was, duizend jaar lang. En hij kijkt met verbijstering naar het geradbraakte land dat het geworden is.

Dit is mijn hof is een aangrijpend, persoonlijk relaas over het ellendige verdwijnen van de boeren, iets wat zich nu overal in Europa voordoet, maar nergens zo schrijnend als hier.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Dit is mijn hof

paperback/ gebrocheerd: € 13.99
dwarsligger 577 Chris de Stoop Dit is mijn hof DWDD Boek van de Maand De Hedwigepolder, de beroemdste polder van de lage landen, moet ...

Dit is mijn hof

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

Dit is mijn hof

gebonden: € 20.99
De Hedwigepolder, de beroemdste polder van de lage landen, schrijlings op de Zeeuws-Vlaamse grens, moet en zal onder water worden gezet. ...

Meer boekennieuws op Facebook.