Stamppot

99 variaties met bataat, knolselderij, pastinaak, pompoen en natuurlijk aardappel

Simone de Clerq

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Stamppot

gebonden: € 22.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079383979, 208 blz., January 2021
Formaat: 25.5 (h) x 19.8 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 759 gram.

Uitgever: Caplan Publishing B.V.

beschrijving

De traditionele stamppot is aan vernieuwing toe. Dit oer-Hollandse gerecht is van oudsher nogal zware kost: stevige aardappelpuree met een flinke klont boter en volle melk, opgediend met vet spek of rookworst en jus in een kuiltje.
Lekker op zijn tijd, maar niet echt aan te raden als dagelijkse maaltijd.

Dat kan anders. Vervang de aardappels (deels) door groenten, de melk en boter door plantaardige producten en de worst door mager gevogelte, vis, kaas of vegetarisch vlees. Dan heb je ineens een heerlijke en verantwoorde stamppot op je bord. Het hele gezin eet zo met gemak de aanbevolen hoeveelheid dagelijkse groenten. Meer zelfs. Zo’n gerecht zet je met plezier wat vaker op tafel. Stamppot gat zo nooit vervelen. De combinaties met natuurlijke en pure ingrediënten zijn eindeloos. Met een basis van bijvoorbeeld knolselderij, pompoen, zoete aardappel of pastinaak bereid je verrassende stamppotjes met een behoorlijke dosis vitamines, vezels en mineralen. Niet oer-Hollands misschien, maar wel oer-gezond.

In Stamppot vind je naast de klassiekers -met extra veel groeten- vooral veel vernieuwende recepten. Wat te denken van groentestamp versierd met feta, roodbaars, Parmezaanse koekjes of oesterzwammen? Of geen worst maar geitenkaasmedaillons, geen hachee maar paddenstoelenragout. Of verstop de stamppot in een kroket, wrap of filodeeg.

Om het stamppen nog eenvoudiger te maken zijn de 99 recepten ingedeeld volgens een groenten-ABC. Van Andijvie tot Zuurkool, met daar tussenin alles wat er maar in de stamppot te husselen valt. Dat wordt smakelijk stampen!

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.