StripGlossy 2

Jan van Haasteren

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
StripGlossy 2

paperback/ gebrocheerd: € 8.95

ISBN: 9789079287765, geïllustreerd, 130 blz., September 2016
Formaat: 30.0 (h) x 23.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 545 gram.

Uitgever: Uitgeverij Personalia

beschrijving

Met als gasthoofdredacteur Jan van Haasteren is het even puzzelen wie waar komt en wie helemaal nergens, maar het is gelukt. In totaal staan er nu 22 stripmakers in deze uitgave; van piepjong tot ruimschoots volwassen, van onbekend tot beroemd en berucht, van een Rode Kater tot een Grijze Poes, en ga zo maar door.

Jan van Haasteren is vooral bekend en bemind als de puzzelkoning van Nederland, maar elke stripliefhebber kent hem van zijn fantasierijke Baron van Tast en zijn explosieve Tinus Trotyl. We zijn dan ook zeer vereerd dat Jan speciaal voor deze StripGlossy niet één, maar zelfs twee complete verhalen heeft gemaakt met Baron van Tast. Jan in zijn eigen woorden: "Het was erg leuk om te doen, maar dit was gelijk ook echt de laatste keer. Op mijn tachtigste is dit werk te inspannend geworden." En Tinus Trotyl? "Die had ik eind jaren zeventig al voorgoed begraven. Grapjes maken over bommetjes is in deze tijd gewoonweg onverantwoord."

Desondanks is het een knettergaaf nummer geworden, met als speciale gast André van Duin, want als er iemand helemaal zot is van strips, dan is hij het. Hij noemt het feit dat de Donald Duck ooit een complete uitgave aan hem wijdde zelfs een hoogtepunt in zijn carrière. Als er iets is wat Jan van Haasteren en André van Duin gemeen hebben, dan is dat humor. Speciaal voor deze StripGlossy zette Jan de komiek samen met Baron van Tast in een feestwinkel. Dat wordt lachen!

130 pagina's met exclusieve fotoreportages, interviews en veel, heel veel strips van tekenaars en schrijvers uit binnen- en buitenland.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.