Tom Poes en de pas-kaart

Marten Toonder; Dick Matena

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Tom Poes en de pas-kaart

paperback/ gebrocheerd: € 8.95

ISBN: 9789079287536, geïllustreerd, 48 blz., January 2015
Formaat: 29.0 (h) x 22.2 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 246 gram.

Uitgever: Uitgeverij Personalia

fotografie: Peter Beemsterboer

redactie: Nienke Weick

beschrijving

Tom Poes en de Pas-Kaart is een compleet nieuw verhaal. In het verhaal Tom Poes en de Pas-Kaart gaan Olivier B. Bommel en Tom Poes op zoek naar het land waar het gras altijd groener is. Dick Matena (69), jarenlang striptekenaar voor de Toonder Studio's en officiële opvolger van Marten Toonder, is de tekenaar en schrijver van het verhaal. Hij ziet het nieuwe verhaal als een klassiek Bommelverhaal. "Het is een typisch Toonder universeel thema - het denken dat het elders beter is."

VIA WWW.BOMMELGLOSSY.NL KUNT U MEEDOEN MET DE HEER BOMMEL KLEURWEDSTRIJD. DE HOOFDPRIJS IS EEN UITGAVE MET DAAROP UW EIGEN COVER.

"Weinig maatschappelijk misstanden die ons leven treffen, zijn onbenoemd gebleven. Geen machthebber is onkwetsbaar voor zijn milde spot. Rommeldam is niet ver weg van het Binnenhof. We zouden Toonder veel vaker moeten lezen, ook bij Buitenlandse Zaken."
Frans Timmermans, Minister van Buitenlandse Zaken 2012-2014

De Telegraaf: "Heer Bommel en Tom Poes zijn terug! Dick Matena weet een spannend Tom Poes verhaal verrassend knap te combineren met de literaire klasse van een klassiek Bommelverhaal, en toont zich hiermee een waardig opvolger van Marten Toonder. Een heerlijk boek om te lezen en te bekijken!"

Veronica Magazine: **** Een Pluim voor Heer Matena!

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Dick Matena is in 2014 geëerd met de titel van ‘Levend
erfgoeddrager’. Een terechte beloning voor meer dan
vijftig jaar stripvakmanschap voor de volgens velen meest
productieve en veelzijdige striptekenaar van Nederland.

Dick Matena heeft als striptekenaar bij de Toonder Studio’s gewerkt aan onder andere Tom Poes en Panda, en na 1968 als freelancer voor talloze stripbladen in binnen – en buitenland. Later is hij ook klassiekers gaan bewerken, zoals “De Avonden” van Gerard Reve. Hij heeft verschillende
belangrijke prijzen gewonnen, waaronder de Nederlandse Stripschapsprijs in 1986 en de Bronzen Adhemar in 2003, de Vlaamse Staatsprijs voor het Beeldverhaal.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.