Werken met Lean

Peter Matthijssen; Almar Jong

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Werken met Lean

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789079240128, geïllustreerd, 84 blz., July 2013
Formaat: 17.0 (h) x 12.0 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 112 gram.

Uitgever: BiZZdesign Academy B.V.

beschrijving

Er is heel veel informatie beschikbaar over Lean Management. Een simpele zoekopdracht in google levert meer dan 30 miljoen hits op. Daarnaast zijn er talloze boeken die ingaan op de filosofie, de aanpakken en de technieken van Lean. Als je gerichte vragen hebt over Lean, is het niet moeilijk om antwoorden te krijgen.

Maar met de grote hoeveelheid aan informatie zien we veel mensen zoeken. Ook zelf zien we soms door de bomen het bos niet meer. Vandaar dit boekje: praktisch, klein en visueel opgezet. Waarbij we nadrukkelijk niet claimen dat we een compleet overzicht even. Het boek is samengesteld op basis van de uitgebreide praktijkervaring van de auteurs.

In dit boek 'Werken met Lean' is een veertigtal belangrijke Lean-technieken en onderwerpen samengebracht. Het boekje is ingedeeld naar de DMAIC verbeterfasen: Definiëren, Meten, Analyseren, Implementeren en Controleren. Per onderwerp kunt u wel een boek schrijven, maar dat doen we in dit boekje dus niet.

Per onderwerp wordt in een vaste volgorde een korte beschrijving gegeven:
- Wat is het?
- Hoe gebruik je het?
- Wat heb je eraan?

Op basis van de korte beschrijvingen zijn de onderwerpen te positioneren en kunt u geschikte technieken selecteren. Hiermee is dit boekje bruikbaar om zo nu en dan een techniek in op te zoeken. Wil je meer weten over een specifieke techniek, dan kan je de uitgebreidere informatie gericht verzamelen uit de talrijke (online) bronnen. Achterin het boekje is een aantal interessante links opgenomen. U kunt het boekje ook in z'n geheel doorlezen, waarmee een beeld ontstaat van hoe een Lean project doorlopen wordt.

Lean gaat natuurlijk niet alleen over technieken, maar juist ook over een cultuur. Tussen de DMAIC fasen zijn intermezzo's ingevoegd, waarin verschillende aspecten van de Lean-cultuur belicht worden.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.