Gids voor incompetente beslissers

Weinig besluiten overleven het contact met de realiteit

Harry Ousen

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Gids voor incompetente beslissers

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079182404, geïllustreerd, 138 blz., July 2020 UITVERKOCHT!

Uitgever: Maj Publishing

beschrijving


Vaak slagen we er niet goed in om tot de juiste beslissingen en maatregelen te komen, en om doeltreffende oplossingen voor problemen te bedenken. Beslissingen en de daarop gebaseerde acties lopen nogal eens uit op een mislukking, met name als het complexe kwesties betreft. Onwetendheid speelt een rol, maar er zijn ook psychologische factoren aan te wijzen.
De Gids voor incompetente beslissers bespreekt redenen waarom we verzanden in kwestieuze besluitvorming. De focus ligt op incompetentie en mentale aspecten. Er wordt een stappenplan besproken voor het diagnosticeren van de mate van incompetentie. En uitgelicht wordt hoe fouten en vergissingen bij besluitvorming gerelateerd zijn aan de wijze waarop we denken en informatie verwerken.
De Actie Regulatie Theorie (ART) is geïntroduceerd om een kader te schetsen voor het aanpakken van complexe(re) vraagstukken. In deze gids dient ART – in al haar rationaliteit – om denkfouten en contraproductief gedrag te identificeren en te verklaren hoe dat leidt tot verkeerde besluitvorming.

De Gids voor incompetente beslissers is voor iedereen die beroepshalve te maken heeft met besluitvorming en/of probleemoplossing. Je zult aspecten van jouw gedrag, en het gedrag van mensen om je heen, herkennen. Die inzichten dragen eraan bij dat je een competentere beslisser wordt.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.