Ingenieurs managen

mensen managen in technische organisaties

E. Staal; H. Ousen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ingenieurs managen

paperback/ gebrocheerd: € 39.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079182077, geïllustreerd, August 2009
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 741 gram.

Uitgever: Maj Publishing

redactie: Ivonne Hermens

beschrijving

De praktijk wijst maar al te vaak uit dat veel ingenieurs moeite hebben met een managementfunctie. Een belangrijke reden daarvoor is dat zij de competenties missen die nodig zijn om mensen te managen. Maar beheersing van de zachte managementvaardigheden is voor iedere manager een pre, dus ook voor een engineering manager! Om managende ingenieurs daarmee te helpen, is dit boek ontwikkeld. Ingenieurs managen biedt je veel informatie over de menselijke kant van het managementvak in het algemeen en het managen van ingenieurs, engineering teams en technische projecten in het bijzonder. Het doet dit aan de hand van tal van bekende maar ook minder bekende theorieën en managementmodellen die goed aansluiten bij de belevingswereld van ingenieurs. Deze theorieën en modellen hebben betrekking op de onderwerpen uit de beroepscontext: creativiteit, samenwerken, motiveren en leidinggeven, en leveren tevens een bijdrage aan je persoonlijke ontwikkeling tot manager.

Ingenieurs managen is geschreven voor ingenieurs die manager willen worden of die dat zojuist zijn geworden. Dit boek is ook interessant voor ingenieurs die al meer ervaren zijn in het managementvak. Het biedt hen informatie die zij als spiegel kunnen gebruiken voor het eigen functioneren.

Het boek is tevens informatief voor niet-technici die ingenieurs gaan managen. Zij leren de wereld van de engineering (beter) kennen en de mens in de ingenieur. Een manager die is aangesteld om een engineering project te leiden, zal dat ongetwijfeld met de beste bedoelingen doen. Maar om ingenieurs effectief te managen, zijn er zaken die je als manager absoluut moet weten.


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.