Interieurs van het Binnenhof

Paula van der Heiden

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Interieurs van het Binnenhof

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079156450, geïllustreerd, 256 blz., November 2018
Formaat: 30.4 (h) x 24.7 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 1389 gram.

Uitgever: Stokerkade cultuurhistorische uitgeverij

illustrator: Dick Valentijn

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Het Binnenhof is het icoon van de Nederlandse democratie. Zo’n acht eeuwen geleden bouwen de graven van Holland er hun woning met paleisachtige allure: de Grafelijke Zalen met als eyecatcher de Ridderzaal. Zij combineren wonen met werken en zo wordt het Binnenhof het bestuurscentrum van hun Hollandse bezittingen. In later eeuwen blijft het landsbestuur hier gevestigd, tot op de dag van vandaag.

Het Binnenhof is vrij toegankelijk. Het is bijzonder dat iedereen door de poorten naar ‘binnen’ kan om de gevels te bekijken. Enkele ruimten daarachter, zoals de Ridderzaal en de vergaderzalen van de Eerste en Tweede Kamer, zijn overbekend. Maar er is meer. Zalen en kamers, galerijen en trappen, kabinetten en kelders ademen de geest van historische personen en gebeurtenissen. Een museum is het echter niet: hier werken de Staten-Generaal, de Raad van State en de minister-president aan de geschiedenis van de toekomst.
Dit prachtig geïllustreerde boek opent in woord en beeld deuren die anders gesloten blijven. Het geeft een unieke inkijk in de rijke verscheidenheid aan interieurs achter de bekende gevels. Deze interieurs vertellen niet alleen historische verhalen, maar tonen bovenal de rijkdom van ons cultureel erfgoed, verscholen in het hart van Den Haag.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Interiors of the Binnenhof

gebonden: € 19.95

Meer boekennieuws op Facebook.