Ik, Ratelband

een verpletterend portret

Henk Verhaeren

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ik, Ratelband

paperback/ gebrocheerd: € 21.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789079142118, 340 blz., November 2011
Formaat: 21.0 (h) x 14.7 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 520 gram.

Uitgever: CocoBooks, Uitgeverij

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatIk kreeg dit boek als Sinterklaaskadootje en vroeg mij af wat ik met een boek over Emile Ratelband moest... tot ik het begon te lezen! Het boek sleurt je in volle vaart mee in de waanzinnige belevingswereld van Ratelband. Steeds weer word je heen en weer geslingerd tussen bewondering, verbijstering en afschuw. Verhaeren weet een intrigerend portret te schetsen van een man die we allemaal menen te kennen, maar niet op deze manier. Het is een heerlijk boek om te lezen, vol vaart, kritisch en goed geschreven, met een mooie kijk op de persoon Ratelband. En gelukkig: niet het zoveelste afzeikverhaal over Ratelband. Een echte aanrader voor wie houdt van realistische portretten.
Marianne

Pluspunten: Fantasierijk, Goede verhaallijn, Meeslepend verhaal, Grappig, Spannend
recensie citaatIedereen die Ratelband kent weet wat voor type hij is. Velen van ons dus! Henk is er in geslaagd om een profiel te schetsen waarbij hij niet stapt in de beeldvorming zoals we die kennen. Door ons deelgenoot te maken krijgen we een kijkje in het leven van een tragische figuur met manisch depressieve trekjes. Iemand met een groot gebrek aan zelfreflectie waardoor hij mensen afstoot ipv naar zich toe haalt. Iemand die gelooft in zijn eigen werkelijkheid en geen besef heeft dat de wereld hem voorbij aan het streven is. Henk documenteert helder en compact. Toch laat hij zo nu en dan de menselijke verbazing blijken die we allemaal hebben als het gaat over bepaalde acties of uitspraken die Ratelband doet. Persoonlijk hadden bepaalde stukken compacter gekund wat mij betreft. Al met al prima leesvoer.

Vijf sterren Hunter S. Thompson zou zijn vingers aflikken
recensie citaatAls dit boek geen bestseller wordt dan weet ik het niet meer... Vanaf het begin word je gekluisterd aan het boek zelf en je leeft je helemaal in, in het persoon van de schrijver, naderhand slaat dit om en begin je je in te leven in Emile zelf. Een boek vol verrassingen en onverwachte wendingen, een boek die iedereen kan entertainen van jong tot oud, zeker een aanrader!!
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.