Sofietje en het geheim van de kikker

Erik Bosch

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Sofietje en het geheim van de kikker

gebonden: € 9.99

ISBN: 9789079122110, geïllustreerd, 144 blz., May 2015
Formaat: 23.6 (h) x 15.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 493 gram.

Uitgever: uitgeverij Bosch&Suykerbuyk VOF

serienaam/reeks: De Sofietjes

bewerkt door: Brigit Boudewijns

illustrator: Anna Reitsma

beschrijving

Sofietje en het geheim van de kikker, deel 1 uit de serie van "De Sofietjes"

Sofietje is een ondeugend meisje bij wie alles roze is: haar trui, de regenjas, de kauwgom waar ze bellen van blaast. Ze woont met Igor en vader en moeder in een groot wit huis, aan de rand van het bos. De komst van Kikker zorgt voor vele spannende en ontroerende avonturen! Kikker is wijs, aandoenlijk en kan aardig toveren. Hij eet erg veel! Vader en moeder adopteren Kikker. Hun zoontje Igor is immers ook geadopteerd, dan kan deze kikker er ook nog wel bij. Kikker is een aanwinst voor het gezin. Hij krijgt een kikkerhuis in de tuin.
Maar: mag Kikker wel in de stad blijven wonen? Of moet hij weg? Hij is immers geen mens, maar een kikker. Spannend!
Dit boek kan voorgelezen worden aan kinderen vanaf ongeveer vijf jaar en zelf worden gelezen vanaf ongeveer acht jaar.
Dit boek vergroot de kans op de ontwikkeling van empathie, het ontroert en lokt uit tot zelfreflectie.
Ouders, leerkrachten en begeleiders kunnen met hun kinderen/cliënten praten over thema's als gelijkwaardigheid, respectvolle omgang, verschillen tussen mensen, geluk, eenzaamheid, angst, pesten, leuk omgaan met elkaar, veiligheid, ontroering, boosheid, spijt, avontuur. Aan de vele avonturen liggen normen en waarden ten grondslag. Maar ze zijn ook gewoon absurd en reuze spannend.
Veel (voor-)leesplezier!
Erik Bosch, schrijver/orthopedagoog.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Erik Bosch is schrijver en orthopedagoog. Veel boeken schreef hij voor de zorgsector en het onderwijs, steeds over de ongelijke relatie tussen hulpverlener en cliënt, een afhankelijkheidsrelatie. Deze boodschap wilde hij graag in kinderboeken uitwerken, zonder al te moraliserend te zijn! Om een ander publiek te bereiken.
Zijn drijfveer: “Dat we op een respectvolle, leuke manier met elkaar om kunnen gaan, dus elkaar niet pesten. Dat het normaal is verschillend te zijn. Dat het belangrijk is je emoties te kunnen en mogen uiten. Dat het leven iets moois kan zijn, iets om van te genieten!” “En er moet gelachen worden, veel gelachen.“
Een forse uitdaging, maar het is gelukt! Alles komt samen in het eerste boek. En Erik schrijft gretig verder; deel 2 is al op de helft, “Sofietje en de suikerbuikjes”, minstens zo spannend en grappig.
Deel 2: “Sofietje en de suikerbuikjes” (najaar 2015).
Deel 3: “Sofietje en Vissenman” (voorjaar 2016).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.