Reimer

Jacqueline Zirkzee

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Reimer

paperback/ gebrocheerd: € 10.00

ISBN: 9789078905653, 320 blz., February 2012
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 447 gram.

Uitgever: Brouwerij Uitgeverij de

redactie: Henriette Faas; Gerben Elburg

trefwoorden: anatomisch theater, bloedbad van banda, geneeskund

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

De jonge Reimer Rijkerszoon is nog maar een leerling-apotheker als hij midden in een pestepidemie terechtkomt. In zijn armen sterven mensen aan de Zwarte Dood. Daarna heeft hij slechts één doel: het vinden van een panacee, een medicijn dat alle ziekten kan genezen.

Het duurt niet lang voor zijn droom in duigen valt. Door het verraad van een vriend wordt hij gedwongen aan te monsteren op een schip van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, het begin van een lange reis vol ontberingen naar het andere eind van de wereld. Maar ook op zee blijft de pest hem achtervolgen en in zijn rol als chirurgijn krijgt zijn oude streven een nieuwe betekenis. Eenmaal in Indië aangekomen, is hij getuige van het schrikbewind van Jan Pieterszoon Coen en wordt hem steeds duidelijker hoe hij zijn leven vorm moet geven.

Deze roman over onvervulde dromen en brandende ambities is rijk aan thema’s uit de Gouden Eeuw: de beginjaren van de VOC, de geheimzinnige Rozenkruisers, de gruwelen van de pest en het gloren van een toenemend bewustzijn over de werking van het menselijk lichaam.

Jacqueline Zirkzee (Leiden, 1960) is historicus en reisde jarenlang als journalist de wereld over. Ze schreef diverse romans en verhalen. In haar werk combineert ze haar liefde voor geschiedenis en literatuur. Reimer is haar vierde roman.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Reimer

paperback/ gebrocheerd: € 19.95
De jonge leerling-apotheker Reimer Rijkerszoon is geen held in de gebruikelijke zin van het woord. Hij is niet bijzonder ondernemend of ...

Meer boekennieuws op Facebook.