Wie maken het onderwijs?

teksten om van te leren

Jip Kruis; Pauline Buit

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 

€ -1.00

ISBN: 9789078857082, geïllustreerd, 172 blz., January 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Schoolvoorbeeld

beschrijving

Wie maken het onderwijs? - Teksten om van te leren

Iedereen leest hun teksten, maar weinigen kennen hun namen. Dagelijks gebruiken miljoenen mensen van alle leeftijden leermiddelen, geschreven door educatieve auteurs. Het zijn dienstbare schrijvers, die zelf niet vaak in de schijnwerpers staan, ook al hebben ze grote invloed op het onderwijs en zijn het soms - anonieme - bestsellerauteurs.
Niet eerder verscheen er een boek van en over leermiddelenmakers, waarin zij ingaan op vragen als: 'Hoe schrijf je een goede lestekst?', 'Wat is de rol van uitgevers?', 'Kun je een ander iets leren?', 'Wat wordt in het onderwijsveld bedoeld met creativiteit?', 'Waar loop je tegenaan als je zelf iets wilt (laten) uitgeven?' en 'Zitten er verborgen boodschappen in educatieve leermiddelen?'
Direct van de makers: ruim twintig teksten om van te leren.

www.wiemakenhetonderwijs.nl

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingDagelijks gebruiken miljoenen mensen van alle leeftijden leermiddelen, geschreven door educatieve auteurs. Iedereen leest hun teksten, maar weinigen kennen hun namen. Het zijn dienstbare schrijvers, die zelf niet vaak in de schijnwerpers staan, ook al hebben ze grote invloed op het onderwijs en zijn het soms – anonieme – bestsellerauteurs.

‘Wie maken het onderwijs? – teksten om van te leren’ is een uitgave van en over leermiddelenmakers. Zij gaan in op vragen als: ‘Hoe schrijf je een goede lestekst?’, ‘Wat is de rol van uitgevers?’, ‘Kun je een ander iets leren?’, ‘Wat wordt in het onderwijsveld bedoeld met creativiteit?’, ‘Waar loop je tegenaan als je zelf iets wilt (laten) uitgeven?’ en ‘Zitten er verborgen boodschappen in educatieve leermiddelen?’

Verantwoorde teksten, humor, verschillende invalshoeken, ervaringsverhalen, frisse ideeën en een enorme hoeveelheid kennis en kunde: dat krijg je als je een aantal professionals over hun vak laat schrijven. Lees en leer van hun teksten!
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.