Handboek beeldbewerking in Photoshop

tot en met versie CS6

Frans Barten

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Handboek beeldbewerking in Photoshop

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789078811190, geïllustreerd, 256 blz., September 2012
Formaat: 28.3 (h) x 21.7 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 1045 gram.

Uitgever: Focus Publishing

redactie: Philip P. Kruijer; Roos Schouw

beschrijving

Handboek beeldbewerking in Photoshop - tot en met CS6
Photoshop heeft al jarenlang een haast niet te verbeteren digitale doka in zich. Dit handboek richt zich op de fotograaf die gebruik wil maken van Photoshop; het is geen handleiding voor Photoshop. Alleen díe gereedschappen en handelingen die een fotograaf tot nut kunnen zijn worden uitgelegd en bekeken vanuit de fotografie. Daarbij zal 'horizontaal' in het programma te werk worden gegaan: lagen, kanalen, maskers en gereedschappen staan gelijktijdig ter beschikking om beeldbewerkingen uit te voeren die niet in handleidingen beschreven staan en waarvan het resultaat tevoren soms niet voor 100% te voorspellen is.
De basis - de opname - moet natuurlijk al in orde zijn als je een geslaagde beeldbewerking wilt uitvoeren. Daarom wordt niet gepraat over repareren of corrigeren maar over aanpassen. Zoals een uitgekiende selectie maken waarin je aanpassingen kunt doen die in het veld niet mogelijk waren. De voorbeelden in dit boek zijn bijgewerkt t/m CS6; heb je een eerdere versie dan zijn haast alle voorbeelden 'na te spelen'. Alle bewerkingen in dit boek zijn nagenoeg ook voor jpg-bestanden geschikt.
Met de oefenfoto's die te downloaden zijn loopt Frans Barten Photoshop door en hoopt dat je met dit boek serieuzer met je fotografie bezig zult zijn.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.