Hoor wat ik voor je kan betekenen

een analyse vanuit cliëntperspectief van de communicatie in zorg en welzijn, met tips en trucs hoe de cliënt direct begrijpt wat je als professional te bieden hebt

Maarten Muis

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Hoor wat ik voor je kan betekenen

overig audio: € 14.95

ISBN: 9789078761563, geïllustreerd, October 2016
Formaat: 18.9 (h) x 14.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 75 gram.

Uitgever: Uitgeverij Tobi Vroegh

illustrator: Stein van der Zon

beschrijving

Opbouwende kritiek van een ervaringsdeskundige

Maarten Muis (Anoiksis, Veerkrachtfabriek, TEAM ED) analyseert in dit luisterboek de communicatie in zorg en welzijn. Op basis van eigen ervaring en kennis opgedaan in innovatieve projecten, behandelt hij de vraag waarom mensen zorg en welzijn vaak cynisch benaderen. Van schuldhulpverlening tot psychiatrische bemoeizorg: patiënten, cliënten en buurtbewoners aarzelen lang om deze hulp in te roepen of toe te laten. De situatie is dan vaal al uit de hand gelopen.
Communicatieafdelingen van zorg- en welzijnsinstellingen wekken allerlei verwachtingen met woorden als 'maatwerk', herstelgerichte zorg'en 'de patiënt centraal'. Ondertussen groeit de onvrede dat problemen niet snel genoeg opgelost worden en roept het publiek om actief ingrijpen na een incident. Het goede imago van zorg en welzijn staat steeds verder onder druk.
In deze complexe situatie, waarin de doelstellingen van zorg en welzijn alleen maar vager en minder grijpbaar lijken te worden, gaat Maarten Muis op zoek naar handvatten voor betere communicatie. Om uit te komen bij 11 tips, die ervoor zorgen dat de patiënt, cliënt en buurtbewoner wel direct begrijpt wat zorg en welzijn te bieden hebben.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.