Huid zonder haar

Inge Boele

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Huid zonder haar

gebonden: € 15.00

ISBN: 9789078761495, 206 blz., December 2015
Formaat: 20.2 (h) x 13.7 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 279 gram.

Uitgever: De Regenboog Groep

redactie: Erik Orendi

trefwoorden: psychiatrie psychose zelfbeschadiging

beschrijving

Wat bezielt sommige mensen doelbewust hun eigen lichaam te verminken? Nikki is een jonge vrouw die 'snijdt'. Zij wil aandacht, met name van hulpdiensten. Het feit dat zij fotomodel is, maakt stoppen er niet makkelijker op: de littekens genereren juist een nieuwe vorm van aandacht. Zij ontkent echter dat zij een psychische stoornis heeft en weigert aanvankelijk alle hulp. Eva is behalve haar beste vriendin een lotgenoot: ook zij beschadigt zichzelf.

Huid zonder haar is een autobiografische roman. Bijzonder knap en in een wat rauwe stijl tekent schrijfster Inge Boele dicht op de huid de hechte relatie tussen Nikki en Eva, twee vrouwen met een streng christelijke achtergrond. Als Nikki's denkwereld een steeds nadrukkelijker 'stem' wordt in het hoofd van Eva, voelt de laatste zich gedwongen in het reine te komen met hun beider verleden.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Inge Boele (1981) is schrijfster en werkt als communicatie- en marketingadviseur binnen haar eigen bedrijf (zie www.ingetikt.pro). Daarnaast geeft zij trainingen over psychiatrie, met vooral aandacht voor zelfbeschadiging en psychose, aan onder andere politiepersoneel en SEH-verpleegkundigen. In 2013 verscheen haar eerste roman Oprecht Godsgestoord.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.