Mijn papa is een bipolairbeer

een verhaal over een manisch-depressieve ijsbeer

Cindy Genders

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Mijn papa is een bipolairbeer

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789078761167, geïllustreerd, 70 blz., September 2011 UITVERKOCHT!

Uitgever: De Regenboog Groep

redactie: Judtih Bijl

beschrijving

Jordan is zes jaar oud en zijn papa is ziek. Zijn papa heeft, met een moeilijk woord, een bipolaire stoornis. Jordan denkt dat dit iets is dat met ijsberen te maken heeft. Zijn mama vertelt hem daarom een verhaal over een ijsbeer met een bipolaire stoornis, Papa polarbeer. En Papa polarbeer beleeft allerlei vrolijke en spannende avonturen.

Een bipolaire stoornis is een stemmingsstoornis en wordt ook wel manische-depressieve stoornis genoemd. De stoornis wordt gekenmerkt door een stemming die schommelt tussen uitersten. Het is moeilijk om met zulke grote stemmingswisselingen te leven, zowel voor degene die aan de stoornis lijst, als voor de betrokkenen.

Sommige kinderen krijgen te maken met een ouder of andere naaste met een bipolaire stoornis. Speciaal voor hen is 'Mijn papa is een bipolairbeer' geschreven. Het laat kinderen op luchtige wijze kennismaken met een stoornis, en helpt daarbij deze complexe ziekte wat begrijpelijker te maken. Maar natuurlijk is het verhaal ook geschikt voor alle andere kinderen van 6 jaar en ouder. Want tenslotte is Papa polarbeer gewoon een hele lieve beer, die af en toe een beetje in de war is.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.