Tika

Alette van Bentum

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Tika

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789078761112, 198 blz., July 2009
Formaat: 21.6 (h) x 14.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 305 gram.

Uitgever: De Regenboog Groep

trefwoorden: bipolair cliëntperspectief depressie reizen

beschrijving

Tika lijkt een gewone puber met de ups en downs die bij de leeftijd horen. Haar stemmingswisselingen worden echter steeds heftiger. Van een uitgeputte depressieve tiener verandert ze in een impulsief en ondernemend feestbeest.
Ze heeft het gevoel dat de wereld aan haar voeten ligt. En zo besluit ze op een dag naar Spanje te liften...

Pas nadat zij tijdens deze bizarre reis strandt, wordt duidelijk dat Tika aan een manisch depressieve stoornis lijdt. Een moeilijke weg door de hulpverlening volgt. Dit verhaal gaat over elementaire vragen. Wie ben ik? Wat kan ik? Hoe kan ik, ondanks een ziekte, mijn weg vinden in het leven?

Alette van Bentum (1972) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde. Ze werkt bij PLUSminus, het kwartaalblad van de Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen. De roman Tika is gebaseerd op haar eigen ervaringen.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatIn de autobiografische roman ‘Tika’ van Alette van Bentum werd ik dringend gewezen op het verschil tussen het behandelen van de aandoening ‘manisch depressief’ en het terzijde staan van iemand die aan deze ziekte lijdt. De persoon achter de kwaal blijven zien. Ik denk dat iedere professionele hulpverlener dit steeds uit het oog dreigt te verliezen, en dat er door mensen als de schrijfster van dit boek doorlopend op gehamerd moet worden dit niet te vergeten
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.