Het Vraagteken

Paul Geerts

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het Vraagteken

gebonden: € 15.00

ISBN: 9789078718307, geïllustreerd, 104 blz., November 2018
Formaat: 24.6 (h) x 17.8 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 474 gram.

Uitgever: ABC Uitgeverij

serienaam/reeks: De avonturen van Mo, Jade en Plakapong

illustrator: Paul Geerts

beschrijving

Dit is het achtste verhaal in de serie rond de Vietnamese weeskinderen Mo en Jade en het draakje Plakapong. Dl. 8: Het 8e verhaal, dat dit jaar is verschenen, speelt in Tibet.
Het zijn spannende verhalen met veel humor en avontuur, waarin waarden als vriendschap en liefde voor de medemens centraal staan. Verhalen met een boodschap zonder dat die wordt opgedrongen of opvallend aanwezig is.
De doelgroep is vanaf ca. 9 jaar, maar ook volwassenen zullen genieten, door de verschillende 'leeslagen'. Kinderen zullen gewoon lachen zonder meer bij een grap, een volwassen lezer lacht ook om de context en de achtergrond van de grap. Met een heel lichte toets worden hier en daar actuele situaties of bekende persoonlijkheden op de hak genomen.

In 'Het vraagteken' vindt Mo een kistje dat iedereen die het ziet schrik aanjaagt. Het blijkt afkomstig van een woest bergvolk dat leeft in Tibet, aan de bron van de Mekong rivier.
De kinderen krijgen de opdracht het kistje terug te brengen waar het thuishoort, maar voor het zover is beleven ze allerlei avonturen. Als de ontknoping nadert, wacht hen en de lezer nog een bijzondere verrassing.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.