Het elftal dat de mist inging

Willem Bux

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het elftal dat de mist inging

paperback/ gebrocheerd: € 15.45

ISBN: 9789078709107, geïllustreerd, 168 blz., July 2015
Formaat: 20.0 (h) x 14.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 235 gram.

Uitgever: Pepijn B.V., Uitgeverij

beschrijving

De voormalig voetbaltrainer Frans Malherbe is negentig jaar oud en zo dement als een deur. Sportjournalist Willem Bux ontmoet hem bij toeval op een herfstige septemberochtend in Maastricht, een uur nadat hij op staande voet is ontslagen door zijn nieuwe chef van Het Limburgs Dagblad. Malherbe zet hem op het spoor van de Congolese spits Leon Makuna en keeper Dmitri Skriabin, twee vedetten die meer dan dertig jaar geleden kleur gaven aan Blauw-Wit, een club uit de Belgische mijnstreek.

In 1981 speelt Blauw-Wit in de Europa Cup. Ze verslaan het grote Arsenal maar verschijnen in de volgende ronde niet op tijd voor een wedstrijd in het Schotse Inverness. Wat is er gebeurd? Welk drama speelt zich af in de Schotse mist? Waar is Makuna? En welke rol spelen de paters van Het Klooster in Genk en de aantrekkelijke masseuse Olga?

'Bux rust niet voor hij de onderste steen boven heeft en deze vergeten en kleurrijke pagina in het boek van de voetbalhistorie heeft bijgetekend. Een prestatie van formaat.'

'Een zinderend psychologisch sportdrama, met humor geschreven, dat zeker ook aan zal slaan bij vrouwelijke lezers.'

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.