Juwelen!

Schitteren aan het Russische hof

Olga Kostiuk; Mikhail Piotrovsky; Martijn Akkerman; Julia Plotnikova

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Juwelen!

paperback/ gebrocheerd: € 34.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789078653806, geïllustreerd, 240 blz., September 2019
Formaat: 28.3 (h) x 24.3 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 1083 gram.

Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

redactie: Arnoud Bijl

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingDe Russische hofcultuur was een fenomeen zonder weerga. Eén van de grote schatten van de Hermitage is de collectie juwelen, vaak afkomstig van tsaren, tsarina’s en steenrijke grootvorsten. De kostbare sieraden geven een beeld van de mode vanaf de zeventiende tot de vroege twintigste eeuw, waarbij regelmatig de namen van beroemde juwelenhuizen als Cartier, Boucheron en Fabergé opduiken.

In Juwelen! vind je veel achtergrondinformatie over de sieraden die gedragen werden door de tsaren en de Russische elite, en daarnaast tal van (dikwijls vermakelijke) anekdotes. Behalve een boeiend naslagwerk met meer dan 500 afbeeldingen, is dit een boek om heerlijk bij weg te dromen – in de glitter en glamour van de high society uit vervlogen tijden.

‘De verblindende schittering van al die edelstenen op de schouders van de dames zal lang op mijn netvlies blijven. Een fantastische stroom van diamanten, parels, robijnen, saffieren, smaragden, topazen, berillen… een stroom van licht en vuur.’ (Frans gezant in Sint-Petersburg)
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.