Spaanse meesters uit de Hermitage

de wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya

M.B. Piotrovsky

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Spaanse meesters uit de Hermitage

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789078653578, geïllustreerd, 250 blz., December 2015
Formaat: 28.1 (h) x 24.3 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 1168 gram.

Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

beschrijving

Zes meesters, zestig meesterwerken. Spaanse meesters uit de grootste en meest diverse collectie Spaanse kunst buiten Spanje, namelijk die in de Hermitage. De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya is een overzichtswerk van kunstwerken uit de late zestiende en zeventiende eeuw, de Gouden Eeuw voor de Spaanse kunst.

In de tijd dat de Nederlanden zich tegen de Spaanse overheersing begonnen te keren, ontwikkelde Spanje haar eigen artistieke signatuur: een samenkomst van het spirituele en het theatrale, waarbij El Greco, Ribera en Zurbarán nog intensere licht-donkercontrasten dan de Italiaanse schilders gebruikten. De overige werken die in deze uitgave zijn verzameld ademen het temperament en de trots van Spanje: het kenmerkende handschrift van Murillo en Velázquez, het confronterende realisme en de indringende grafiekseries van Goya.
Spaanse Meester uit de Hermitage weerspiegelt aan de hand van zestig schilderijen de zonnige en duistere kanten van de Spaanse geschiedenis en laat zien dat de Spaanse kunst een uniek hoofdstuk vormt in de kunstgeschiedenis.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.