Wandelen naar het hart van Flevoland

Maarten Metz; Lourens Vellinga; Wilma Wormgoor; Bart van der Mark

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wandelen naar het hart van Flevoland

paperback/ gebrocheerd: € 16.95

ISBN: 9789078641346, geïllustreerd, 128 blz., June 2014
Formaat: 20.8 (h) x 12.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 224 gram.

Uitgever: Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

beschrijving

Wandelen door Flevoland is afwisselend: de planmatige, strakke en consequente inrichting van het landschap zorgt ervoor dat iedere afwijking van het stramien in het oog springt. Een knik in de weg, kromming in de dijk of een eenzame boerderij. De wandelaar heeft de tijd en de rust om alle details de aandacht te geven die ze verdienen. Ondertussen kan hij mijmeren en zijn hoofd leeg maken zonder bang te hoeven zijn de weg kwijt te raken want de routebeschrijvingen zijn van een verhelderende eenvoud.

Maarten Metz en Lourens Vellinga kunnen het weten. Al meer dan 20 jaar wandelen zij jaarlijks een aantal keren door Flevoland. Zij worden op hun uitstapjes naar het Nieuwe Land steevast vergezeld door een grote schare trouwe meelopers.

Deze wandelgids laat je alle hoeken van de polder zien. Routes langs en door dorpen, steden, bossen, dijken, vaarten, sloten en veel van de land-art kunstobjecten, die Flevoland rijk is. 'Wandelen naar het hart van Flevoland' bewijst bovendien dat ons volgebouwde Nederland nog leeg genoeg is om tijdens schier oneindige wandelingen weer helemaal tot je zelf te komen.

Maarten Metz (1968) houdt als grafisch vormgever van eenvoud en rechte lijnen en voelt zich daarom in Flevoland buitengewoon op zijn gemak.
Lourens Vellinga (1965) is uitgever van wandelgidsen en weet als bewoner van een VINEX-wijk dat nieuw en recht allesbehalve synoniem zijn aan saai en lelijk.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.