Opkomst en ondergang van de Noord Friesche Locaal Spoorwegmaatschappij

Oege Kleijne

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Opkomst en ondergang van de Noord Friesche Locaal  ...

gebonden: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789078641292, geïllustreerd, 528 blz., October 2013
Formaat: 31.0 (h) x 24.3 (b) x 5.6 (d) cm. Gewicht: 2532 gram.

Uitgever: Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

serienaam/reeks: NVBS boekenreeks

beschrijving

Het vroegere lokaalspoor in Noord-Friesland - bekend als het Dokkumer Lokaaltje - ontsloot het gebied ten noorden van de denkbeeldige lijn Harlingen - Leeuwarden - Buitenpost en spreekt nog altijd velen tot de verbeelding. Maar een degelijke geschiedschrijving ontbrak tot op heden. Met dit rijk geïllustreerde standaardwerk krijgt de lezer een uitgebreide beschrijving van de opkomst en de ondergang van de spoorwegmaatschappij NFLS en haar lijnen in handen. Op een toegankelijke, verhalende wijze wordt de geschiedenis van het lokaalspoor - gelardeerd met tientallen anekdotes - aan de vergetelheid onttrokken. Daarnaast is uitgebreid aandacht besteed aan de met het lokaalspoor concurrerende (stoom)tram- en buslijnen.

Dit boek is niet alleen bedoeld voor liefhebbers van trein, tram en bus, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in de Noord-Friese streekgeschiedenis. Als aanvulling op dit standaardwerk is een website met aanvullende informatie ontwikkeld en kan een speciale app worden gedownload die de weg wijst naar de restanten van het lokaalspoor.

De hoofdauteur, Oege Kleijne (1956), heeft vele tientallen jaren gewerkt als verslaggever, fotograaf, eind- en hoofdredacteur bij diverse vakbladen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.