Cirkels boven het dal

Heleen de Weger

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Cirkels boven het dal

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789078596066, 318 blz., November 2014
Formaat: 21.0 (h) x 14.7 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 425 gram.

Uitgever: Gignomai

beschrijving

Een bijzonder kinderboek over een familie en hun vrienden ....
.....die elkaar ontmoeten in de 20e eeuw maar een gemeenschappelijk verleden hebben, in een vorig leven, in de middeleeuwen.

Een bijzonder boek dat laat zien hoe ons handelen in een vorig leven, invloed heeft in dit leven. En het laat zien hoe mensen over de grens van dit leven heen met elkaar verbonden zijn en soms iets met elkaar uit te zoeken hebben.
Het lijkt een zwaar thema maar dat is het boek niet. Het is lichtvoetig en met humor geschreven. Heleen de Weger heeft een vlotte schrijfstijl en weet onze taal prachtig in dienst te stellen van de spannende verhaallijnen in het heden én verleden.
Centraal staan de broers Til, Markes, Holger en hun ouders. Zij verhuizen naar een ander huis ergens in een dal in Europa. Het huis waar ze gaan wonen is een bijzondere plek. Langzaam ontdekken ze hoe bijzonder. Hun nieuwe buren blijken mensen te zijn die wonderbaarlijk vertrouwd zijn ondanks dat ze hen nu pas leren kennen.
Daarmee begint een bijzonder avontuur... Een klein citaat uit het boek:

Til, de oudste van de drie broers, voelt het meeste aan van de geheimzinnige stemming in en rond hun nieuwe huis in het dal. Maar ook de volwassenen ontgaat het niet dat er iets bijzonders is met deze plek. Ze staan voor raadsels.
Pas wanneer allen met behulp van het vuur, gemaakt door de mystrieuze oude man, teruggevoerd worden in oude belevenissen, lijkt er een duistere last afgeschud te kunnen worden en wordt het duidelijker wat hen bij elkaar bracht, op deze plek.
Dat heeft ook gevolgen voor wat hen nu te doen staat, met elkaar en met het dal.
Heleen de Weger, schrijfster van het boekje ´Vlinder op mijn hand´, sluit in deze verrassende roman onnadrukkelijk en op literaire wijze aan bij het groeiende vermoeden van velen, kinderen en volwassenen, dat onze lotgevallen niet bij toeval op ons pad komen maar werkelijk bij ons horen en veel diepere wortels hebben dan wij vanuit één leven begrijpen en verklaren kunnen.

Geschikt voor jonge mensen van 12 tot 92 jaar

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Heleende Weger is nu werkzaam in de ouderenzorg maar heeft jarenlang in het buitenland gewoond en gewerkt met haar kinderen. Ze heeft een kunstzinnige opleiding gehad. Haar ervaringen in het leven geeft ze in haar vrije tijd vorm door te schrijven. Dit tweede boek is haar eerste roman met als thema de invloed van een vorig leven op aarde op dit leven.
Haar andere beoek 'vlinders op mijn hand' gaat over de verwerking van de ziekte en dood van haar zoon.
Haar schrijfstijl is helder en pakkend met een schitterd gevoel voor de nuances van onze taal.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.