Liefde ontdekken

In het licht van Advaita Vedanta

Swami Dayananda

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Liefde ontdekken

paperback/ gebrocheerd: € 16.00

ISBN: 9789078555322, 124 blz., February 2018
Formaat: 21.5 (h) x 14.5 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 198 gram.

Uitgever: Uitgeverij Viveki

vertaald door: Manon van Dijk-Hullegie

trefwoorden: advaita advaita vedanta hindoeïsme liefde nondualiteit swami dayananda upanishad vedanta

beschrijving

Liefde is een geliefd onderwerp van dichters, muzikanten en filosofen. Over liefde wordt en is veel geschreven en gesproken. Maar wat liefde is, wordt zelden begrepen. In het licht van Advaita Vedānta weet Swami Dayananda duidelijk te maken wat liefde is, op absoluut niveau en in relatie tot de ander.

Door te begrijpen wat liefde is, krijgt je leven betekenis. Liefde is niet één van de emoties. Liefde is de enige emotie. Dit is waarom je liefde zou moeten ontdekken. Liefde is je natuur.

Swami Dayananda Saraswati (1930-2015) was een vooraanstaand Advaita Vedānta-leraar in de lijn van Ādi Śaṅkara. Vol compassie onderwees Swami Dayananda ruim vijftig jaar Vedānta aan iedereen die de waarheid van het zelf en de wereld wilde begrijpen. Dit boek bestaat uit zeven lezingen over liefde, gehouden in 1998 in New Jersey, Amerika.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingLiefde is een geliefd onderwerp van dichters, muzikanten en filosofen. Over liefde wordt en is veel geschreven en gesproken. Maar wat liefde is, wordt zelden begrepen.
In het licht van Advaita Vedānta weet Swami Dayananda duidelijk te maken wat liefde is, op absoluut niveau en in relatie tot de ander.
Door te begrijpen wat liefde is, krijgt je leven betekenis. Liefde is niet één van de emoties. Liefde is de enige emotie. Dit is waarom je liefde zou moeten ontdekken. Liefde is je natuur.
recensie citaat[...] Swami Dayananda gaat uitgebreid in op de ontdekking van het object van liefde binnen het individu, waardoor uiteindelijk God wordt ontdekt en liefde voluit zal stromen. In zijn transparante teksten maakt hij gebruik van metaforen uit het Indiase filosofische erfgoed ter ondersteuning van het innerlijk proces waarbij dualiteit moet worden overstegen ter verwerving van een goddelijke staat.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.