De onderwijstraditie van Advaita Vedanta

Swami Dayananda

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De onderwijstraditie van Advaita Vedanta

paperback/ gebrocheerd: € 8.95

ISBN: 9789078555209, 34 blz., November 2013
Formaat: 20.0 (h) x 13.5 (b) x 0.3 (d) cm. Gewicht: 64 gram.

Uitgever: Uitgeverij Viveki

illustrator: Sylvia van Pelt

vertaald door: Rommert van Dijk; Manon van Dijk-Hullegie

trefwoorden: advaita vedanta upanishad vedanta

beschrijving

Vele moderne academici en spirituele leraren presenteren Advaita Vedanta als een filosofische stroming. Volgens hen is Vedanta een theorie en krijg je door praktische toepassing de ervaring van eenheid. In dit boekje laat Swami Dayananda zien wat er onjuist is aan deze en andere moderne opvattingen, en maakt hij tegelijkertijd duidelijk wat traditionele Advaita Vedanta is.


Swami Dayananda stelt dat de onderwijstraditie van Vedanta net zo belangrijk is als haar visie van eenheid, omdat de visie volledig afhangt van de methode van lesgeven. Je hebt een leraar nodig die weet hoe hij of zij de woorden van Vedanta moet hanteren om de eenheid van het individu en het geheel te ontvouwen. Anders zul je de visie van Vedanta mislopen.


Swami Dayananda Saraswati (1930-2015) was een vooraanstaand Advaita Vedantaleraar en Sanskrietgeleerde in de traditie van Adi Shankara. Vol compassie onderwees hij ruim vijftig jaar Vedanta aan iedereen die de waarheid van het zelf en de wereld wilde begrijpen. Enkele honderden van zijn studenten geven deze kennis nu op de traditionele wijze door in centra verspreid over de wereld.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.