Sleutel tot de Upanishads

Manon van Dijk-Hullegie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Sleutel tot de Upanishads

paperback/ gebrocheerd: € 10.00

ISBN: 9789078555155, geïllustreerd, 76 blz., January 2020
Formaat: 20.1 (h) x 13.7 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 111 gram.

Uitgever: Uitgeverij Viveki

trefwoorden: advaita advaita vedanta hindoeïsme indiase filosofie non-dualiteit oosterse filosofie upanishads veda vedanta vedische cultuur

beschrijving

‘Sleutel tot de Upanishads’ is een introductie tot de Upanishads, de belangrijkste spirituele teksten uit de Vedische cultuur. Ze geven ons antwoord op de grote levensvragen: wat is geluk en hoe bereik ik het? Wie of wat ben ik? Wat is de wereld en waaruit is zij ontstaan?


De Upanishads onthullen de onbegrensde, onveranderlijke werkelijkheid ‘waaruit alle wezens zijn geboren, waarin zij leven en waarheen zij terugkeren’. Ze ontvouwen hoe het onbegrensde bewustzijn de werkelijkheid van zowel onszelf als de wereld is. In de ontdekking van dit feit zien we hoe we volledig acceptabel zijn, vrij van elk gebrek, de bron van geluk.


Aan de hand van een selectie prachtige mantra’s laat dit boekje zien hoe de duizenden jaren oude onderwijstraditie nog altijd de sleutel is tot deze kennis.


Na een jarenlange zoektocht kwam Manon van Dijk-Hullegie in aanraking met het traditionele onderwijs van de Upanishads, ook Advaita Vedanta genoemd. Al snel bleek dat de mantra’s die eerder nog geheimzinnig en vaag waren, volledig helder ontvouwd konden worden. Zeer onder de indruk van de verfijndheid van het traditionele onderwijs, volgde ze een driejarige voltijdopleiding in India, onder leiding van vooraanstaand Vedanta-leraar Swami Dayananda Saraswati (1930-2015). Daar leerde ze dat de Upanishads een werkelijkheid ontvouwen die allesbehalve mystiek of onbegrijpelijk is. In handen van een traditionele leraar vormen de woorden van de Upanishads een heldere spiegel waarin we de werkelijkheid van het eigen zelf herkennen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.