De essentie van de Bhagavad Gita

Swami Dayananda

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De essentie van de Bhagavad Gita

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 9789078555148, 200 blz., May 2016
Formaat: 21.5 (h) x 14.6 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 301 gram.

Uitgever: Uitgeverij Viveki

vertaald door: Rommert van Dijk; Manon van Dijk-Hullegie

trefwoorden: advaita advaita vedanta bhagavad gita swami dayananda vedanta

beschrijving

Al eeuwenlang is de Bhagavad Gita de belangrijkste filosofische tekst die richting geeft aan het Indiase denken en leven. Haar boodschap is universeel. De Gita legt zich toe op de drie beperkingen die ieder mens ondervindt: onwetendheid, verdriet en sterfelijkheid.


Het onderwijs van de Bhagavad Gita begint met de gewaagde bewering dat dit stuk voor stuk ongeldige problemen zijn. Ze worden veroorzaakt door onze onwetendheid over de werkelijke natuur van het zelf. Puttend uit de essentie van alle Upanishads, legt de Gita uit hoe het zelf onbeperkt is, onverwoestbaar en ongeboren. Deze kennis bevrijdt je van elk gevoel van beperking. Dit is de essentie van de Bhagavad Gita.


Swami Dayananda (1930-2015) geeft in dit boek een klassieke Vedanta-interpretatie van de Bhagavad Gita. Hij duikt met grote bezieling en energie in het centrale thema en weet feilloos de belangrijkste verzen te selecteren om haar boodschap naar voren te brengen. Swamiji is erin geslaagd om de diepte van de Bhagavad Gita te ontvouwen, met een helderheid die elke moderne geest zal aanspreken.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.