Inleiding tot Vedanta

Swami Dayananda

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Inleiding tot Vedanta

paperback/ gebrocheerd: € 16.00

ISBN: 9789078555124, 124 blz., December 2018
Formaat: 20.4 (h) x 13.7 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 165 gram.

Uitgever: Uitgeverij Viveki

vertaald door: Rob H. Van Dijk

trefwoorden: advaita advaita vedanta nondualiteit oosterse filosofie vedanta

beschrijving

We wijden ons leven aan het najagen van allerlei pleziertjes, luxe en roem, in de verwachting dat dit ons totale bevrediging zal geven. Maar elk moment van vreugde is slechts tijdelijk. Swami Dayananda ontvouwt in ‘Inleiding tot Vedanta’ waar we werkelijk naar op zoek zijn en hoe we dit kunnen verkrijgen.Stap voor stap maakt dit boek duidelijk wat er schuilgaat achter al ons zoeken. De mens heeft een fundamenteel probleem van gebrek, wat niet opgelost kan worden met meer veiligheid en plezier. Vedanta biedt de oplossing voor dit probleem in de vorm van heldere kennis van je ware aard: je bent al vrij van elk gebrek, je bent volmaakt.Swami Dayananda Saraswati (1930-2015) was een vooraanstaand Vedanta-leraar in de lijn van Adi Shankara. Advaita Vedanta is een onderwijstraditie waarbinnen de visie van de Vedische geschriften, zoals de Bhagavad Gita en de upanishads, van leraar op leerling wordt overgedragen. Swami Dayananda was een onmisbare schakel in deze traditie. Vol compassie onderwees hij ruim vijftig jaar Advaita Vedanta aan iedereen die de waarheid van het zelf en de wereld wilde begrijpen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Swami Dayananda Saraswati (1930-2015) was een vooraanstaand Vedanta-leraar in de lijn van Adi Shankara. Advaita Vedanta is een onderwijstraditie waarbinnen de visie van de Vedische geschriften, zoals de Bhagavad Gita en de upanishads, van leraar op leerling wordt overgedragen. Swami Dayananda was een onmisbare schakel in deze traditie. Vol compassie onderwees Swami Dayananda ruim vijftig jaar Advaita Vedanta aan iedereen die de waarheid van het zelf en de wereld wilde begrijpen.inhoudsopgaveVan de uitgever
1. De activiteiten van de mens
2. Het fundamentele probleem
3. De zoeker naar vrijheid
4. Onwetendheid en kennis
5. De leraar
6. De tekst
toelichtingWe wijden ons leven aan het najagen van allerlei pleziertjes, luxe en roem, in de verwachting dat dit ons totale bevrediging zal geven. Maar elk moment van vreugde is slechts tijdelijk. Swami Dayananda ontvouwt in ‘Inleiding tot Vedanta’ waar we werkelijk naar op zoek zijn en hoe we dit kunnen verkrijgen.Stap voor stap maakt dit boek duidelijk wat er schuilgaat achter al ons zoeken. De mens heeft een fundamenteel probleem van gebrek, wat niet opgelost kan worden met meer veiligheid en plezier. Vedanta biedt de oplossing voor dit probleem in de vorm van heldere kennis van je ware aard: je bent al vrij van elk gebrek, je bent volmaakt.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.