Nauwelijkse oevers

Peter Geelen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Nauwelijkse oevers

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789078459729, geïllustreerd, 352 blz., October 2017
Formaat: 21.5 (h) x 14.5 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 525 gram.

Uitgever: aquaZZ

beschrijving

Nauwelijkse Oevers is een bloemlezing van vijfendertig jaar dichterschap. Het is een afwisselingsrijk overzicht dat toont hoe de auteur naar de wereld en zichzelf kijkt. Soms doet hij dat ernstig, dan weer met een kwinkslag. Maar altijd vol be- en verwondering. En relativerend, want zijn ze daar in het Vlaanderland niet goed in?
 
Dichten is voor Peter Geelen (Mol, 1960) een beetje anarchistisch spelen met woorden. Hij heeft het altijd gedaan en zal het met veel passie blijven doen. Naast gedichten heeft de auteur ook zeven romans gepubliceerd.


Gedeelte uit het voorwoord:
"Vergeleken met het schrijven van proza is dichten - u hoort mij op kousenvoeten komen - absolute vrijheid. Met andere woorden: in de poëzie doe je wat je wil. Daar kon Paul Van Ostaijen een boompje over opzetten. Dichten is niet alleen een betekenisvolle tekst op papier krijgen, het is vooral je amuseren in de speeltuin van woorden en klanken. De dichters zijn niet alleen de kinderen, maar ook een beetje de anarchisten van de literatuur.
Poëzie hoeft ook helemaal niet saai en droog te zijn. Natuurlijk is ze vaak emotioneel, meditatief, introspectief, en raakt gevoelige snaren. Maar net zo goed kan ze speels en humoristisch zijn, of absurd, nog beter."

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.