Duurzame inzetbaarheid

Goris Burggraaf

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Duurzame inzetbaarheid

paperback/ gebrocheerd: € 57.25: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789078440390, 183 blz., April 2010
Formaat: 24.1 (h) x 16.1 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 439 gram.

Uitgever: Multilibris, Uitgeverij

redactie: Jet Quadekker; Ronald Swensson

beschrijving

Overheid, werkgevers en werknemers moeten meer investeren in duurzame inzetbaarheid van werknemers om langer doorwerken te stimuleren en mogelijk te maken. Daarvoor moet er anders gekeken worden naar de loopbaan van werknemers. Er zal tijdig en méér geïnvesteerd moeten worden in bij- en omscholing van (oudere) werknemers, zodat werknemers ook later in hun carrière makkelijker van baan kunnen wisselen.

Er gaat wettelijk geregeld worden dat werkgevers én werknemers werk maken van het 'duurzaam inzetbaar' houden van werknemers. Dat kan bijvoorbeeld door werknemers standaard periodieke bij- en omscholing aan te bieden en mensen die hun werk niet meer vol dreigen te houden tijdig voor te bereiden op een andere baan, zowel binnen als buiten het eigen bedrijf. Nog meer dan tot nu toe is de noodzaak aanwezig van de inzet van belangrijke (personeels-) instrumenten, zoals:
strategisch human resource beleid, loopbaanbeleid, competentiemanagement, levensfasebewust personeelsbeleid, arbeidsomstandighedenbeleid, verzuimbeleid en vitaliteitbeleid c.q. gezondheidsmanagement.

In dit leerboek komen al deze aspecten aan de orde, met daarbij mogelijke voorbeelden voor het opzetten van het daarbij behorende beleid en waarnodig verwijzingen naar naslagwerken en internetsites. De bedoeling daarbij is dat het een handzaam instrument is voor degene die zich bezig houden met personeel en organisatie, communicatie, medezeggenschap, veiligheid en gezondheid. Is tevens een uitstekend hulpmiddel bij opleidingen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.