Systeemdenken in de praktijk

de kunst van het verbinden

Marijke Spanjersberg; Annet van den Hoek; Esther Veldhuijzen van Zanten; Roos Van Wingerden

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Systeemdenken in de praktijk

paperback/ gebrocheerd: € 31.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789078094784, geïllustreerd, 192 blz., January 2015
Formaat: 24.1 (h) x 17.2 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 410 gram.

Uitgever: Uitgeverij Stili Novi

beschrijving

Dit boek gaat over het toepassen van systeemtherapeutische principes en interventies in het organisatieadvieswerk. Het beschrijft een repertoire dat helpt om breed te kijken naar wat er in samenwerking speelt, om vervolgens fijnmazig te kunnen interveniëren. Systemische interventies zijn analytisch en bieden tegelijkertijd alle ruimte om creatieve oplossingen te ontwikkelen. Ze ontregelen verlammende patronen en creëren ruimte voor nieuwe initiatieven gericht op herstel van productieve samenwerking.

Aan de hand van herkenbare praktijkverhalen beschrijven de auteurs hoe ze, geïnspireerd door het systemische gedachtegoed, beweging creëren in stagnerende samenwerking in organisaties.

Raak ook gefascineerd door deze manier van kijken en door de mogelijkheden die de systemische benadering biedt om uw werk als bestuurder, manager, organisatieadviseur of coach te verrijken. In het boek zit een dvd. Hierop is te zien hoe systemische begeleiding de samenwerking binnen een managementteam weer vlot trekt.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.