Jef

Robert Dusarduijn

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Jef

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789078094685, geïllustreerd, 67 blz., June 2015
Formaat: 20.0 (h) x 13.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 156 gram.

Uitgever: Uitgeverij Stili Novi

beschrijving

Op 13-jarige leeftijd wordt Robert in 1953 door zijn moeder naar een jongenskostschool gestuurd, het convict St. Marie te Roosendaal. Tijdens de weekenden bij zijn ouders in Sluis ziet hij hoe z'n ouders de winkel en het hotel opbouwen en zoekt hij ontspanning in het mondaine vlakbij gelegen Knokke, met toen nog de allure van de jaren dertig.

Robert Dusarduijn schetst in dit boek het beeld van de gang van zaken op een kostschool in de jaren vijftig en van een land in wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog.

Het internaat staat onder leiding van broeders. Vijf lange jaren zit Robert op deze jongenskostschool. Jaren waarin hij zijn seksuele gevoelens en kunstzinnigheid ontdekt en ontwikkelt. Op allerlei manieren probeert hij aan de 'onveilige' dictatuur te ontkomen van de broeders, die voor het merendeel niet pedagogisch toegerust zijn.

Tekenleraar De Bock is een van de weinige leraren die de talenten van Robert stimuleert.

De vijftig illustraties in het boek zijn van Robert Dusarduijn.
Robert Dusarduijn is tevens auteur van JEF.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Robert Dusarduijn is op 18 mei 1940 geboren in een brouwerijkelder in Sluis.

Hij werd op 13-jarige leeftijd naar het Convict St. Marie in Roosendaal gestuurd, waarna hij de Kunstacademie St. Joost in Breda heeft doorlopen.

Vervolgens heeft Robert zich in Brussel gevestigd waar hij als decorontwerper bij de Muntschouwburg werkte.
In 1965 verhuisde hij naar Amsterdam waar hij ging werken voor onder andere het Studententoneel, Teleac en de Operatiestichting. Daarnaast opende hij een eigen winkel in requisieten.

Deze winkel is geworden tot de huidige winkel in art-nouveau- en art-deco-objecten, die Robert nog steeds beheert in de Molsteeg in hartje Amsterdam.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.