Medereiziger, steun voor de partner van een ongeneeslijk zieke

Marcella Tam

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Medereiziger, steun voor de partner van een ongeneeslijk  ...

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789078094586, 200 blz., October 2014 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Stili Novi

beschrijving

De diagnose is gesteld, je partner is ongeneeslijk ziek. Er breekt een periode aan waarin jullie samen een reis maken - met voor je partner een bekende eindbestemming. Jij reist mee, tot de dood. Hoe gaan jullie dat samen doen? Wat heb je nodig om overeind te blijven? Hoe kan je van deze periode een waardevolle tijd maken? Hoe vind je een goed evenwicht tussen werk en thuis? Hoe kan je de kinderen steunen? En de grote vraag: hoe doe je dat,
het leven samen afronden?

Marcella Tam maakte het zelf mee, en deelt in Medereiziger haar ervaringen van de reis die door niemand uitgekozen en gewild was, maar die wel gemaakt moest worden. De enorme inzet en liefde waarmee ze dit heeft gedaan, is voelbaar op iedere pagina. Dat geeft dit boek een extra waarde en betekenis.

In Medereiziger komen ook de ervaringen van andere partners ruimschoots aan bod,want geen mensenleven is hetzelfde, hoe universeel de laatste reis ook is. Dat geeft dit boek een brede basis en herkenbaarheid. De persoonlijke verhalen van al deze medereizigers worden afgewisseld met theoretische inzichten en de vertaling daarvan in praktische handvatten.

'Medereiziger is een bijzonder boek. Geschreven door een medereiziger, om steun te bieden aan andere medereizigers, maakt het uiteindelijk iedere lezer een beetje tot medereiziger.
Ik kan alleen maar hopen dat die laatste groep uit veel mensen zal bestaan, want dat verdient dit boek.'
Carlo Leget, hoogleraar zorgethiek en geestelijke begeleidingswetenschappen aan de Universiteit voor Humanistiek

Marcella Tam is ontwikkelingssociologe, organisatiedeskundige, coach en trainer.
Ze is opgeleid in de transactionele analyse en systemisch werken. In 2012 stierf haar man aan kanker.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatDe auteur is ontwikkelingssociologe, organisatiedeskundige, coach en trainster. Zij is ook ervaringsdeskundige, doordat ze haar man aan kanker verloor. In dit boek vloeien haar professionele deskundigheid en persoonlijke ervaringen samen. Andere partners van een ongeneeslijk zieke kunnen zich aan deze ervaringen spiegelen. Ervaringen die worden afgewisseld met theoretische modellen en handvatten die lezers kunnen helpen bij het grip krijgen op de chaos waarin ze terecht zijn gekomen. Het boek doorloopt verschillende stadia tijdens de ziekte van een dierbare: van de keiharde mededeling dat het binnenkort afgelopen is, via leven tussen hoop en vrees, overeind blijven, zorgverlener, amateurpsycholoog én levenspartner zijn, het contact met de kinderen, omgaan met twijfel en angsten, tot overgave, loslaten en rouwen. Niet alleen de expertise van de auteur en haar persoonlijke verhaal, ook de gesprekken met stellen van wie een van de twee sterven gaat, citaten van verliesprofessionals én gedichten maken dit boek tot een bron van informatie en ondersteuning. Toegankelijk en deskundig geschreven hulpboek voor partners met een dodelijke ziekte.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.