Publiek vastgoed

analyses, concepten, voorbeelden

Marc van Leent

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Publiek vastgoed

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789078088653, geïllustreerd, 220 blz., November 2012
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 498 gram.

Uitgever: Trancity

beschrijving

Gebouwen en terreinen om te leren, om verzorgd te worden, om te sporten, om van cultuur te genieten, om te spelen of om te netwerken zijn 'maatschappelijk vastgoed'. Ze zijn een vanzelfsprekend onderdeel in onze samenleving en collectief bezit. Maar dat betekent niet dat we er efficiënt mee omgaan, of dat we de sociale en culturele potenties optimaal gebruiken.
Marc van Leent schrijft een kritische analyse over maatschappelijk vastgoed. Naast een historische en actuele analyse worden in dit boek ook 20 voorbeelden gedocumenteerd en 'gerecenseerd'. Van Leent kijkt naar de architectuur, de relatie met de buurt, het programma, de exploitatie en naar de partijen en hun belangen. Hij formuleert nieuwe concepten waarmee de stap gezet kan worden van maatschappelijk naar publiek vastgoed, met als doel het belang van de publieke zaak te versterken.
Marc van Leent is gangmaker in het werkveld van maatschappelijk vastgoed. Hij was een van de oprichters van de 'Kopgroep Maatschappelijk Vastgoed' en het platform 'Bouwstenen voor Sociaal'. Beide zijn netwerken waarin ministeries, gemeenten, corporaties en organisaties voor zorg, welzijn en onderwijs samenwerken. Hij is een veelgevraagd spreker en workshopleider.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.