Kerkhof aan zee

Emil Hakl

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kerkhof aan zee

paperback/ gebrocheerd: € 19.00

ISBN: 9789078068990, 128 blz., November 2013
Formaat: 19.0 (h) x 13.0 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 236 gram.

Uitgever: Voetnoot, Uitgeverij

vertaald door: Edgar de Bruin

beschrijving

We hebben er enige tijd op moeten wachten, maar eindelijk is hier het langverwachte vervolg op de succesvolle roman 'Zoon & vader' van de Tsjechische schrijver EMIL HAKL: KERKHOF AAN ZEE.
Hoewel Hakl deze nieuwe roman zelf geen vervolg op zijn eerdere boek wil noemen, lezen we opnieuw over de lotgevallen van de verteller en hoofdpersoon Jan en zijn vader. Maar ditmaal gaat het meer om de vijftigjarige verteller, die de balans van zijn leven opmaakt. Zoals tijdens de hilarische zweeftocht wanneer hij voor het eerst gaat paragliden, of wanneer hij als in een 'boat movie' een hallucinerende tocht door de Donaudelta naar zee maakt om daar de as van zijn vader uit te strooien.
Emil Hakl is puntig, humoristisch en doorspekt zijn tekst met levendige straattaal, waardoor hij een sfeer van intense authenticiteit creëert.

Over de auteur
EMIL HAKL (1958) heeft zijn wortels in de Tsjechische literaire undergrond van de jaren tachtig van de vorige eeuw, net als zijn beroemde collega Jáchym Topol. Hij was een van de oprichters van het losse literaire gezelschap 'De moderne ongeletterde', dat illegale literaire manifestaties organiseerde. Sinds 1988 heeft hij diverse verhalenbundels en romans gepubliceerd. Zijn roman Zoon & vader werd in 2002 onderscheiden met de prestigieuze Magnesia Litera Prijs voor proza en is inmiddels in diverse talen vertaald.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.