Wat zie k?

Jessica Voeten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wat zie k?

paperback/ gebrocheerd: € 22.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789078068808, geïllustreerd, 344 blz., March 2011
Formaat: 18.5 (h) x 16.7 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 758 gram.

Uitgever: Voetnoot, Uitgeverij

beschrijving

WAT ZIE IK? AMSTERDAM EEN STAD VAN FOTO'S - Inleiding: Jessica Voeten; nawoord: Titus Yokarini.

Een boek met onvermoede foto’s van Amsterdam. Dat is het uitgangspunt van het fotoboek Wat zie ik? Amsterdam een stad van foto’s. Verbazing, ­verrassing, vervreemding... zijn trefwoorden die hierbij op­duiken. Ongebruikelijke en on­verwachte beelden van Amsterdam uit het dagelijks leven, maar ook van veranderde locaties en verdwenen beroepen en opleidingen. Voor oudere Amsterdammers is het een feest van herkenning, voor jongeren een ontdekking. Een olifant aan de wandel in Artis, een auto in de gracht, een geld­wisselaar bij een sigaretten­auto­maat – om slechts een enkel voor­beeld te noemen.

De beelden zijn afkomstig uit de archieven van het Maria Austria Instituut/MAI, dat in 2011 zijn 35-­jarig bestaan viert. Het MAI beheert de negatievencollecties van vijftig gerenommeerde Amsterdamse fotografen. Uit deze collecties is een keuze gemaakt die loopt van de jaren dertig van de vorige eeuw tot begin deze eeuw, met het accent op de jaren 50, 60 en 70. De boeiende inleiding is van de hand van Jessica Voeten; Titus Yocarini gaat in zijn nawoord in op het ontstaan van fotoarchieven en het belang ervan.

Van 17 maart t/m 5 juni 2011 is de gelijknamige tentoonstelling te zien in de expositieruimte van het Stadsarchief Amsterdam.

Het Maria Austria Instituut beheert de archieven van onder anderen Eva Besnyö, Sem Presser, Maria Austria, Henk Jonker, Ad Windig, Wubbo de Jong, Bert Sprenkeling, Nico Koster, Nico van der Stam...

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.