Vleesetende verhalen

Bernard Quiriny

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Vleesetende verhalen

paperback/ gebrocheerd: € 9.50

ISBN: 9789078068785, 96 blz., May 2011 UITVERKOCHT!

Uitgever: Voetnoot, Uitgeverij

serienaam/reeks: Belgica

vertaald door: Hilde Keteleer

beschrijving

Deel 9 in de serie Belgica, een reeks kortere verhalen en teksten uit de Vlaamse en Franstalige Belgische literatuur.
VLEESETENDE VERHALEN door BERNARD QUIRINY

Een botanicus raakt hopeloos verslingerd aan zijn vlees­etende plant, wat zijn ondergang betekent. Een bankier doktert een ingenieus systeem uit om zijn vrouw en drie maîtresses om beurten te ontmoeten. En welke vreemde taal spreken ze eigenlijk in Imbrogliopolis?
In de geraffineerde verhalen van BBERNARD QUIRINY sluipt voortdurend de verontrusting binnen en ligt de fantastiek op de loer. Toch zijn deze Vleesetende verhalen in de eerste plaats een ingenieus spel met de taal, de werkelijkheid en de literatuur. Quiriny stuurt de lezer door een licht surrealistisch labyrint waarin hij met duivels plezier zal verdwalen. De wereld van Jorge Luis Borges is nooit ver weg, net als die van Edgar Allan Poe, Julio Cortázar en Franz Kafka. Parodie, paradox en ironie kruiden het virtuoze universum van Quiriny.

BENARD QUIRINY [1978] behoort tot de grootste talenten van de jonge generatie Franstalige Belgische auteurs. Hij woont in Frankrijk waar hij als jurist werkt, maar hij gaat prat op zijn Belgische nationaliteit.
Quiriny debuteerde met de verhalenbundel ' L’Angoisse de la première phrase' [2005] en gooide in 2008 hoge ogen met 'Contes carnivores', waaruit dit Belgica-deel een selectie bevat. Het boek ontving diverse belangrijke literaire prijzen. Zijn roman 'Les assoiffées' [2010], waarin België na een revolutie onder een feministische dictatuur belandt, veroorzaakte veel deining. Quiriny schrijft ook voor het tijdschrift Chronic’ art en Magazine Littéraire.

De serie Belgica staat onder redactie van Dirk Leyman

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.