Cityscapes & Birdmen

Jacquie Maria Wessels; Michiel van Kempen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Cityscapes & Birdmen

gebonden: € 29.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789078068662, geïllustreerd, 201 blz., September 2010
Formaat: 25.0 (h) x 22.5 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 1083 gram.

Uitgever: Voetnoot, Uitgeverij

vertaald door: Donald Mader

beschrijving

JACQUIE MARIA WESSELS fotografeerde tussen 2006 en 2009 in Suriname [Paramaribo] en Nederland [Amsterdam en Den Haag] vele stoere Surinaamse mannen die bezeten zijn van hun zangvogeltje. De 'gekooide vogel' is de hoofdrolspeler in zangvogelwedstrijden, die op de heel vroege zondagochtend worden gehouden. Stereotype mannenattributen als kleding, auto's en motoren spelen hierbij een belangrijke rol, maar in de fotografie van Jaquie Maria Wessels laten de mannen zich van een andere kant zien.
Ook fotografeerde zij in Paramaribo stadsgezichten waar typisch Surinaamse muurschilderingen domineren: met de hand geschilderde reclame-uitingen bevatten hyperrealistische afbeeldingen van o.a. gereedschappen, soepblikken, havermout, knackworsten...
Surinamekenner MICHIEL VAN KEMPEN schreef een zeer persoonlijk verslag van zijn rit op de vroege ochtend naar 'de mannen met hun vogelkooitjes' op het Onafhankelijksheidsplein in Paramaribo en geeft en passant een boeiende impressie van Suriname's booming hoofdstad.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.