Opstal en erfpacht als juridische instrumenten voor meervoudig grondgebruik

B.C. Mouthaan

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Opstal en erfpacht als juridische instrumenten voor  ...

paperback/ gebrocheerd: € 50.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789078066835, geïllustreerd, 175 blz., February 2014 UITVERKOCHT!

Uitgever: Stichting Instituut voor Bouwrecht

beschrijving

'Opstal en erfpacht als juridische instrumenten voor meervoudig grondgebruik' is een boek dat als handleiding is geschreven voor de praktijkjurist die te maken heeft met de bouw van multifunctionele complexen. Daarnaast kan het ook gebruikt worden als lesmateriaal voor de toekomstige bouwrecht jurist.

In het boek is beschreven welke juridische middelen kunnen worden gebruikt om de individuele en onderlinge rechtsposities te regelen van de rechthebbenden van omvangrijke, multifunctionele gebouwen met verschillende gebruikseenheden en gebruiksbestemmingen.

In het bijzonder is onderzoek gedaan naar de mogelijkheden die het opstalrecht en erfpachtrecht bieden als alternatieven voor de appartementensplitsing, waartegen in de praktijk - al dan niet terecht - bezwaren bestaan. Aan de hand van de theorie en diverse praktijkgevallen is nagegaan wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen de appartementensplitsing enerzijds en het opstalrecht en erfpachtrecht anderzijds. Daarmee heeft de praktijkjurist de handvatten om evenwichtige regelingen te kunnen treffen die noodzakelijk en wenselijk zijn voor de juridische vormgeving van meervoudig grondgebruik.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.