UAV 2012 toegelicht

handleiding voor de praktijk

M.A.B. Chao-Duivis

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
UAV 2012 toegelicht

paperback/ gebrocheerd: € 46.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789078066675, 185 blz., March 2014 UITVERKOCHT!

Uitgever: Stichting Instituut voor Bouwrecht

beschrijving

'UAV 2012 Toegelicht' is een praktisch boek, geschreven voor al diegenen die in de dagelijkse praktijk te maken hebben met de UAV. 'UAV 2012 ­Toegelicht' is bedoeld om een antwoord te geven op vragen die in de praktijk leven. Het boek vermijdt typisch juristenjargon en geeft vele praktijk­voorbeelden. Het boek is dan ook uitermate geschikt voor de niet-jurist.

De UAV 2012 zijn de voorwaarden, geschreven voor het bouworganisatiemodel, waarbij een opdrachtgever met een ontwerper contracteert om een ontwerp te maken en met een aannemer om dat ontwerp uit te voeren. Dit model is zo ingeburgerd dat het inmiddels bekend staat onder de naam het klassieke model.

Deze publicatie is een bewerking van de 'UAV 1989 Toegelicht', verschenen in 2005.

De UAV 2012 (1989) nemen een centrale plaats in het bouwrecht en in de bouwpraktijk in. Voor zowel opdrachtgevers als hun partners -architecten, raadgevend ingenieurs, (installateur-) aannemers -zijn de voorwaarden onmisbaar in de dagelijkse bouwpraktijk. De UAV zijn evenwichtig samengesteld en bevatten naast juridische bepalingen juist ook bepalingen die de dagelijkse omgang van de partners op de bouwplaats faciliteren. Het Instituut voor Bouwrecht heeft in deze publicatie de lastige juridische teksten 'vertaald' naar een handzame toelichting die voor niet-juridisch geschoolden zeer toegankelijk is. Als voorzitters van de grote organisaties in de bouwkolom bevelen we deze publicatie dan ook van harte aan.

Mr. drs. L.C. Brinkman, voorzitter Bouwend Nederland
Drs. E.H.T.M. Nijpels, voorzitter NLingenieurs
Ir. W.H. Schenk, voorzitter BNA
Drs. T. Siertsema MBA, voorzitter UNETOVNI

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.